-
Bıldırcınların vücut yapıları küçüktür, birkaç yüz adet bıldırcının küçük bir alanda muhafaza edilmesi mümkün olup, barınak ve binalarının yapımı ve gerekli malzemelerinin temin edilme maliyetleri ucuz olabilmektedir. Bıldırcının kasaplık olarak yetişme süresinin 6 hafta olması ve bu sürede tükettiği yemin miktarının az olması ekonomik krizlerden etkilenmesi daha az olabilmektedir. Bunlara ilave olarak, bıldırcınlar,köy ve aile şartlarında ticari amaçla üretimlerde, potansiyel seçkin bir yere sahiptir. Bununla beraber, bıldırcınlar, tavuk ve koyunlara benzemez, bunlar evcil içgüdüye sahip değildir ve yerleştirildikleri bir yerde kalmazlar. Bunların özgür kuş olmaları dolayısıyla, kapalı mekanda muhafaza edilmesi daha uygundur. Yumurtası çiğ olarak içildiğinde astım hastalığına iyi geldiği bilinmektedir.Bıldırcın eti, yemek lezzeti bakımından müşteriler arasında artan bir popülerite kazanmakta olup, özellikle yağı ve kolesterolü düşük hayvansal protein kaynaklı gıdaların aranmasında iyi bir alternatif olmaktadır..
Bıldırcın Yumurtası
Bıldırcının yumurtası yaklaşık 10 g ağırlığında 30 mm uzunluğunda ve 24 mm genişliğindedir. Tavuk yumurtalarına göre daha küresel bir görünümü vardır. Tavuk yumurtalarında biçim indeksi 0.72 olmasına karşılık bıldırcın yumurtalarında bu değer 0.78 dolayındadır. Yumurta kabuk rengi kahverengi benekli ve açık mavi görünümlüdür. Ara sıra beyaz kabuklu yumurtalar çıkmaktadır.
Bıldırcın yumurtaları besin madde içeriği yönünden tavuk yumurtalarından oransal olarak daha zengindir. Bir tavuk yumurtasına eşit sayabileceğimiz 5-6 bıldırcın yumurtasında fosfor 5, demir 7-8, B1 vitamini 6 ve B2 vitamini ise 15 kat daha yüksektir.
Bıldırcın Eti
Bıldırcın eti aranan bir üründür. Genel olarak % 74.1 su, %22.1 protein ve %3 yağ içeren bıldırcın eti, başta N6 ve niacin olmak üzere B1, B2 ve pantotenik asit bakımından çok zengindir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder